Opskrifter - ditlevsdal.dk

Find inspiration i vores samling af opskrifter. 

Opskrifterne er nøje udvalgt af Ditlevsdals dygtige kokke, og matcher naturligvis kødets delikate smag!

Kødet kan du finde i vores gårdbutik, hvor du også får vejledning i tilberedning.

 

Tilbehør til bisonkødet

Herunder finder du div. opskrifter på tilbehør til bisonkødet.

Salater

 

Kødretter

 

Saucer

 

Bison hjerter

Stegevejledninger

Bison roastbeef 

Det skal du bruge:

  • 1 stk. bison inderlår/klump
  • Olie 
  • Salt og peber 
  • Rosmarin 
  • Stegetermometer

Sådan gør du:

  1. Brun stegen af på en varm pande, sammen med rosmarinen
  2. Sæt ovnen på 100 grader.
  3. Steg stegen ved 100 grader, til den når en kernetemp. på 50 grader.
  4. Køl ovnen og steg ned til 60 grader.
  5. Steg stegen færdig ved 60 grader til kødet rammer en kernetemp. på 60 grader (ca. 3 timer)

 

Braiseret Bisonsteg

Det skal du bruge:

  • ca. 1,5 kg. Tykkam/bovsteg el. lårtunge. 
  • 2 gullerødder
  • 2 løg 
  • 2 stilk bladselleri
  • Lidt selleri, porrer, persillerod – eller hvad man har af urter, der kan give smag til skyen. 
  • Krydderurter af timian, rosmarin, laurbær (persille er også godt). 
  • Smør til bruning.
  • Salt og peber
  • vand eller boulion (eller øl/rødvin) 

Sådan gør du:

  1. Kødet krydres med salt og peber og brunes i smør på alle sider i en stegegryde.
  2. Grøntsagerne renses og skæres i mindre stykker.
  3. Kom grøntsager i gryden sammen med vand eller boullion (så det dækker).
  4. Læg låget på og lad simre i 2,5 – 3 timer – mærk efter med en stegegaffel om kødet er mørt.
  5. Kødet tages op af gryden og holdes varmt under staniol.
  6. Urter og grøntsager sies fra og skyen koges ind ved kraftig varme – jævn denne med maizena og tilsæt evt. lidt fløde.

Stegen samt urter, grøntsager og boullion kan også kommes i en dyb bradepande/stegeso med låg/stanniol i ovnen ved 200 grader i ca. 2,5 – 3 timer